Winterbandentests voor 2023 samengevat – welke banden zijn de beste?

Inleiding tot 2023 winterbandentests


Met de winter voor de deur is veilig rijden van cruciaal belang. En wat speelt een belangrijke rol in die veiligheid? De juiste banden. In dit artikel duiken we in de top winterbandentests van 2023 en helpen we je bij het kiezen van de beste band. We hebben een aantal van de testresultaten van dit jaar verzameld, dus laten we eens kijken naar de beste keuzes voor jouw voertuig dit seizoen.

Topaanbeveling: Michelin Pilot Alpin 5


En laten we direct bij de beste beginnen – Michelin-banden, in het bijzonder de Pilot Alpin 5, zijn moeilijk te verslaan. Hij is bij ons sinds 2020 en heeft in totaal 11 tests doorstaan, waarvan hij er 6 heeft gewonnen en in vrijwel elke andere test bij de beste drie is gekomen.

Sterke en zwakke punten


De sterke punten van de band zijn een uitzonderlijke rijdynamiek op droog wegdek, ongeƫvenaarde rij- en remprestaties op sneeuw, een nauwkeurige en sportieve stuurrespons en een hoog comfortniveau op droog en nat wegdek. Als we zwakke punten moeten noemen, dan zijn dat de hoge prijs, de gemiddelde rolweerstand en de iets slechtere weerstand tegen aquaplaning. De ongeƫvenaarde prestaties op sneeuw en de algehele uitgebalanceerde rijeigenschappen maken van deze band echter niet alleen de eerste keus op de winterbandenmarkt, maar ook de optie bij uitstek voor sportief rijden in de winter.

Maten en varianten


De band is verkrijgbaar in maten van 16″ tot 23″, maar de meeste varianten zijn verkrijgbaar in R19″, zodat hij geschikter is voor auto’s uit de midden- en hogere klasse en sportwagens. Er is een speciale variant voor SUV’s, de Pilot Alpin 5 SUV, die dezelfde eigenschappen heeft.

Alternatief voor compacte auto’s: Michelin Alpin 6


Als we op zoek zijn naar een band voor compactere en minder sportieve auto’s, dan is er onze tweede aanbeveling, namelijk de Michelin Alpin 6. Deze band is al sinds de introductie van de Michelin Pilot Alpin 6 op de markt. Deze band is al sinds 2018 op de markt en richt zich vooral op een lang uithoudingsvermogen, een lage rolweerstand en een laag brandstofverbruik, waardoor hij goed scoort, vooral in de ADAC-tests, waarin deze eigenschappen veel gewicht krijgen. Hij biedt natuurlijk ook zeer evenwichtige prestaties op de weg, maar met minder stuurrespons dan de sportieve Pilot Alpin. Hij heeft wat kleine zwakke punten op het gebied van zijdelingse aquaplaning en handling op nat wegdek, maar verder is het een zeer evenwichtige en duurzame winterband die verkrijgbaar is in de maten R15 tot R20.

De langverwachte: Goodyear Ultra Grip Performance 3


De Goodyear Ultra Grip Performance 3 is het grootste nieuws van dit jaar. In het verleden behoorde deze modellijn altijd tot de beste winterbanden, waardoor de verwachtingen voor de nieuwste versie hooggespannen waren. Laten we beginnen met wat Goodyear zegt over de nieuwe band en dan kijken we naar de tests om te zien of die het bewijzen. De UltraGrip Performance 3 bouwt voort op zijn erfgoed en is ontworpen voor de grotere en krachtigere auto’s van vandaag, waaronder SUV’s en EV’s. Goodyear heeft zijn aanbod gestroomlijnd door deze band te introduceren als directe opvolger van zowel de UltraGrip 9+ als de UltraGrip Performance+.

Beschikbare maten


De band is nu verkrijgbaar in maar liefst 94 verschillende maten. De band heeft eigenschappen zoals de Snow Protect-technologie voor betere tractie en de Wet Grip+-technologie om aquaplaning tegen te gaan. Bovendien zou hij geoptimaliseerd zijn voor EV’s, met eigenschappen als een verminderde rolweerstand en een verbeterde ruisonderdrukking.

Eigenschappen en maatvariaties


En nu de tests. Autobild bevestigt zijn evenwichtige eigenschappen met uitstekende winterse capaciteiten, indrukwekkende duurzaamheid, korte remafstanden en comfort. Er wordt echter gewezen op de verhoogde rolweerstand, die volgens Goodyear is verbeterd. TyreReviews.com prijst vervolgens zijn prestaties op droog wegdek, grip op nat wegdek en prestaties op sneeuw en noemt het een band met minimale compromissen. Er wordt met name gewezen op het uitstekende comfort van de band, maar ook op de hogere rolweerstand.

Een premium concurrent: Continental TS870P


De volgende is de Continental TS870P, nog een premium band met een grote reputatie op het gebied van winterbanden waarop, net als op de vorige kandidaten, weinig valt aan te merken. Hij wordt het vaakst geprezen voor zijn geweldige prestaties op sneeuw, korte remweg op alle ondergronden en uitstekende stuurrespons. Hij heeft ook een lage rolweerstand en een hoog comfort, inclusief een laag geluidsniveau. Daarentegen wordt hij bekritiseerd om zijn prijs en lagere duurzaamheid, wat de belangrijkste reden is dat hij derde werd na de Michelin Pilot Alpin 6 en de GoodYear UltraGrip Performance 3 in de Autobild-test van dit jaar. Hij is verkrijgbaar in maten van R16 tot R22. Voor compactere voertuigen is er de TS870-variant, die minder sportief is en meer gericht op rolweerstand en duurzaamheid, maar nog steeds een uitstekende balans heeft tussen sneeuw, droog en nat wegdek – daarom won hij dit jaar de Autoexpress en de ADAC-test.

Een veerkrachtige concurrent: Dunlop Winter Sport 5


We gaan verder met de Dunlop Winter Sport 5, die interessant is omdat de band al vrij oud is – hij werd voor het eerst geĆÆntroduceerd in 2015. In tests rond 2020 was de veroudering van het loopvlakpatroon duidelijk zichtbaar en deed de band het niet zo goed in de tests, maar in de tests van dit jaar en vorig jaar staat hij weer bovenaan en wint hij zelfs de ADAC 2023-test in de maat 205/60 R16.


De Dunlop Winter Sport 5 wordt over het algemeen beschouwd als een evenwichtige band met uitstekende prestaties op sneeuw en een hoge kilometrage. Hij biedt een goed brandstofverbruik en is betrouwbaar op droge wegen. De prestaties op nat wegdek en het hogere geluidsniveau worden vaak als zwakke punten genoemd. De prijs behoort niet tot de laagste, maar dit wordt gecompenseerd door zijn lange levensduur en brandstofbesparende optimalisaties.

Budgetvriendelijke keuzes: Hankook Winter Icept serie


En dan zijn er nog de betaalbare banden, te beginnen met Hankook, dat nu wordt beschouwd als een premium band, maar waarvan het prijskaartje nog steeds iets lager is. Er zijn twee Hankook Winter Icept-modellen die zich dit jaar in tests hebben bewezen en werden aanbevolen – de RS3 en de evo3. De RS3 begint bij 14 inch wielen en gaat tot 17 inch wielen, terwijl de evo 3 verder gaat van 17 inch tot 22 inch.

Prestaties


De Hankook Winter icept RS3 is geprezen om zijn prestaties op nat wegdek, winterveiligheid en brandstofefficiƫntie dankzij zijn lichte gewicht. Hij biedt een sterke veiligheid op verschillende wegomstandigheden en blinkt uit op nat en winters wegdek met goede reserves tegen aquaplaning en effectief remmen. Hij vertoont echter een lichte onnauwkeurigheid op droog wegdek en sommige tests wezen op kilometrages onder het gemiddelde en een hoog geluidsniveau in het interieur.

Verkrijgbare maten en varianten


De Winter icept evo3 W330 beschikt over prijzenswaardige winterse kwaliteiten, uitstekende tractie en handling op sneeuw, goede remprestaties op nat wegdek en een solide weerstand tegen aquaplaning. Zijn minpunten zijn echter de gemiddelde kilometrage en de langere remweg op droog wegdek.

De goedkope sneeuwexpert

Wat de nog goedkopere modellen betreft, is de BFGoodrich g-Force Winter 2, een zustermodel van de Kleber Krisalp HP3, dit jaar tot nu toe het best getest. Zoals in veel van de bijna 20 tests is gebleken, kan deze band zelfs eersteklas modellen verslaan in de sneeuw en daarom scoort hij meestal zo positief in tests. Maar hij scoort natuurlijk ook bevredigende op andere ondergronden. Handling op nat wegdek en remweg op droog wegdek zijn de meest genoemde zwakke punten.

Het beste in het ene, een na laatste in het andere – waarom?

Een interessant fenomeen is de Bridgestone Blizzak LM005. Hij won dit jaar 2 tests (TyreReviews.com en ACE), maar werd 15e van de 16 in de ADAC-test.

ADAC’s testaanpak onderscheidt zich van andere. Hun beoordelingssysteem richt zich vooral op de zwakste prestaties van een band in een categorie. Dit is geĆÆnspireerd op het gezegde “een ketting is zo sterk als zijn zwakste schakel”. Dus terwijl andere testorganisaties gewichten hebben vastgesteld voor elk criterium, laat ADAC het slechtste resultaat in een categorie zwaar meewegen in de algemene beoordeling. Als gevolg hiervan kunnen banden sterk uiteenlopende scores behalen in verschillende tests.

Dit verschil was duidelijk in de recente test van ADAC voor de maat 225/45 R17. ADAC is een van de weinige instanties die de remafstand op ijs meet. Helaas presteerde de Bridgestone band op dit gebied ondermaats, wat zijn algemene waardering voor sneeuw aanzienlijk beĆÆnvloedde. Volgens het ADAC-principe van de “zwakste schakel” hebben deze slechte prestaties op sneeuw zwaar gewogen op de totaalscore, die 70% van het eindcijfer uitmaakte.

De Bridgestone Blizzak LM-005 wordt echter vaak geprezen voor zijn prestaties op natte wegen en wordt vaak beschouwd als de beste in de test onder natte omstandigheden. Dit geldt voor remmen, weggedrag, bochten en weerstand tegen aquaplaning. Als je uitzonderlijke prestaties op nat wegdek belangrijk vindt en een klein compromis kunt sluiten op het gebied van prestaties op sneeuw en levensduur van het profiel, dan is Bridgestone misschien wel de juiste keuze voor jou.

En dat brengt ons aan het einde van het artikel van vandaag. Er komen nog een paar tests dit jaar, maar als je de beste en meest betaalbare banden in jouw maat wilt vinden, kun je ze vinden op onze website, waar we zowel de prijs, ook tussen e-shops, als vooral de rijeigenschappen van de banden vergelijken, zodat we kunnen garanderen dat we de beste deal voor je vinden.