De Bridgestone Blizzak LM-005 won de ACE/ARBÖ/GTÜ test van dit jaar dankzij zijn uitstekende prestaties op nat wegdek.

Hoewel de temperaturen buiten nog steeds doen vermoeden dat het zomer is, is het eind september op de kalender. En dat betekent maar één ding: over een paar weken gaan we over op winterbanden. Misschien hebben we door het bovengemiddelde weer pas onze eerste wintertest van dit jaar gehad, maar zelfs dat geeft je al een idee van wat de moeite waard is om deze winter op te zetten.

Slechts één nieuwigheid, verder bewezen topmodellen

Op het eerste gezicht brengt dit seizoen niet veel nieuws. Het meest interessante is waarschijnlijk de introductie van de Nokian Snowproof 2, die de eerste generatie vervangt, die behoorlijk populair was bij bestuurders. Maar laten we eerst eens kijken naar de parameters van de test van vandaag. De testorganisatie is een vereniging van drie autoclubs – de Duitse Auto Club Europa, de Oostenrijkse ARBÖ en de GTÜ, het Duitse equivalent van een keuringsstation. Voor de test van dit jaar hebben deze organisaties gekozen voor de maat 235/55 R18, die ze hebben gemonteerd op de huidige generatie VW Tiguan. Deze maat is echter ook te vinden op een groot aantal SUV’s, zowel binnen als buiten de VW Group. Vervolgens namen ze 10 actuele bandenmodellen voor de test. Ik heb wel een klein puntje van kritiek op hun keuze: vrijwel alleen premium banden worden genoemd, en dan nog onbekende lowcosts. De banden uit het middensegment – Kleber, Firestone, Semperit en anderen – ontbreken volledig. De enige gedeeltelijke vertegenwoordiger van het middenklasse segment is de nieuwe Nokian band. Van de genoemde goedkope banden kon natuurlijk niet anders dan worden verwacht dat ze niet werden aanbevolen. En dat was ook zo: de merken Austone en Fortuna werden niet aanbevolen en de derde lowcost van Sailun werd voorwaardelijk aanbevolen. Deze is echter erg zwak op nat wegdek.

Slechts één band beoordeeld als “sterk aanbevolen

Maar laten we nu eindelijk eens naar de resultaten kijken. Gezien de genoemde banden werden alle andere banden aanbevolen en, zoals de tester zelf zegt, waren er geen grote verschillen tussen de banden in de sneeuw. De beslissing werd dus voornamelijk genomen op nat wegdek, wat praktisch de moeilijkste discipline is voor winterbanden. En hier scoorde de Bridgestone Blizzak LM-005 het best, dankzij bijna perfecte scores in beide disciplines van aquaplaning. Op 3 punten achterstand kwam de Hankook icept X evo3. Deze verloor echter praktisch deze drie punten op geluid en rolweerstand, factoren die geen invloed hebben op het weggedrag. Hankook heeft een zeer gunstig prijsbeleid, dus de tweede plaats is zeer goed nieuws voor zuinige bestuurders die niet willen inleveren op kwaliteit. Alleen Michelin en Continental moesten genoegen nemen met de derde en vierde plaats, waar Hankook hen nipt versloeg, en opnieuw op nat wegdek. Michelin en Conti bieden echter precies het lagere geluid en de lagere rolweerstand die Hankook niet kan bieden. Opgemerkt moet worden dat in de test de kilometrage van de banden niet werd getest, een discipline waarin Michelin erg sterk zal zijn, en de resultaten waarschijnlijk zou hebben verschoven. De volgende is de nieuwe band van Nokian, waarvan de plaatsing een succes is. Maar veel hangt af van de prijs, die waarschijnlijk slechts iets lager zal zijn dan die van Hankook. Maar als hij op alle vlakken goedkoper is, is hij zeker het overwegen waard.

En dan hebben we alleen nog Goodyear en Pirelli te gaan. Voor Goodyear is dit de eerste test waarbij we deze band in een SUV-variant zien, en hoewel de band in de test wordt aanbevolen, komt de prijs-prestatieverhouding niet zo goed uit de bus. Vrijwel hetzelfde resultaat werd behaald door Pirelli, dat kan worden aanbevolen als het goed presteert in jouw maat. Anders zijn er betere alternatieven.

Volledige testresultaten hier.