Autobild testte de remweg van 54 winterbanden, waarbij Bridgestone, Michelin, Goodyear en Kleber als beste uit de bus kwamen.

Autobild magazine heeft in zijn jaarlijkse wintertest 54 bandenprofielen getest, zowel op nat wegdek bij remmen vanaf 80 km/u als op sneeuw bij remmen vanaf 50 km/u. Het resultaat is een uniek overzicht van modellen die we normaal niet in tests tegenkomen. Laten we eens kijken naar de meest complexe bandentest van 2023.

Wederom was Bridgestone’s LM-005 het meest succesvolle model en won, net als in de eerste ACE/ARBÖ/GTÜ test dit jaar, met de absoluut beste prestaties op nat wegdek. Deze keer ging het echter alleen om de remweg, maar we zullen een volledige test zien, waar de top 20 banden naar gepromoveerd zijn. Op de tweede plaats staat de Michelin Pilot Alpin 5, die ook award na award in de wacht sleept en zijn positie is dan ook geen verrassing. Op de derde plaats staat Goodyear’s nieuwkomer, de Goodyear Ultragrip Performance 3, waar we erg benieuwd naar zijn in de laatste test omdat we er nog geen andere rijgegevens over hebben.

Maar dan wordt het interessant – voor de zevende plaats, die nu de legendarische ContiWinterContact TS870P is, staan drie goedkopere banden – de Kleber Krisalp HP3, zijn tweelingzus BFGoodrich G-FORCE WINTER 2 met bijna identieke waarden en de nieuwkomer van vorig jaar, Firestone Winterhawk 4. Van Kleber en BF Goodrich weten we na jaren testen al dat ze erg sterk zijn in de sneeuw, inclusief remweg, dus deze test past bij ze. Dit zijn mijn zeer vaak aanbevolen winterbandmodellen en ik denk dat ze hun positie in de laatste test zullen bevestigen. De positie van de Firestone Winterhawk 3 is ook een aangename verrassing en dat komt omdat hij een mooi contrast vormt met de eerder genoemde Kleber en BFGoodrich. Hij is zelfs iets sterker op nat wegdek, wat ook zeker zijn klanten zal vinden. Daarna volgen Hankook, Pirelli en Laufenn.

Maar laten we ook even kijken naar de banden die ons een beetje in de steek hebben gelaten – namelijk de Dunlop Winter Sport 5, die al sinds 2015 op de markt is en hard toe is aan een update – de Barum Polaris 5 ligt ook voor, met de Viking daarachter. Erger nog is de Vredestein Wintrac Pro, die vanaf de 17e plaats de eindselectie nipt heeft gemist, maar waarin de banden de kans krijgen om hun verschillende kwaliteiten te bewijzen. Aan de andere kant zullen we de relatief populaire goedkopere Kumho WinterCraft WP52, Yokohama BluEarth-Winter V906, Nexen WinGuard Sport 2 WU7, Giti Gitiwinter W2, die de 25e-28e plaats innamen, en ook Nankang Winter Activa SV-3, die tot de 35e plaats kwam, niet zien. Misto. De Tomket Snowroad PRO 3 had ook sombere resultaten en eindigde maar liefst op de 51e plaats.

De laatste Autobild-test komt binnenkort uit en we zijn erg benieuwd naar de resultaten – we hebben hoge verwachtingen van Goodyear’s nieuwe band en we hebben nog niet veel tests van de veelbelovende Firestone Winterhawk 4, die een goede optie zou kunnen worden voor zuinigere bestuurders. Tegelijkertijd hebben veel budgetopties die in andere tests niet aan bod kwamen, ook de eindstreep gehaald, dus we zullen zien of er een wonderband is die de portemonnee kan sparen en toch veilige winterprestaties levert.

Volledige remwegtestresultaten van de 54 banden hier ->